İç Cephe Boyası-05436133333

Birkaç istisna dışında, boya fırçaları iki kampa düşer: hayvan kıllarından yapılmış doğal kıl fırçalar ve genellikle naylondan yapılmış sentetik kıl fırçalar. Bir zamanlar doğallar en iyisi olarak kabul edildi, ancak bugün sentetikler biraz daha iyi. Ayrıca, su bazlı lateks boyalarla doğal bir kıl fırça kullanamazsınız çünkü su kılların topallanmasını sağlar. Sonuç olarak, su inceltilmiş bir boya ile boyama yapıyorsanız, fırça seçiminiz zaten yüzde 50 daha kolaydır.

Ödeyebileceğiniz en iyi fırçaları satın alın. En kaliteli fırçalar için birkaç dolar daha harcamanız gerekiyorsa, uzun vadede buna değecektir. Kaliteli fırçalar, herhangi bir boyama görevinin daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar ve bir sonraki iş için yeni gibi görünecek şekilde iyice temizlenebilir. Biraz dikkatle, iyi boya fırçaları uzun yıllar ev bakımı için sürecek.

Fiyattan bağımsız olarak, mağazada yakından inceleyerek iyi bir fırça ile kötü bir fırça arasında ayrım yapabilirsiniz. Kılları açın ve ipuçlarını inceleyin. Ne kadar çok bayrak veya bölünmüş uç olursa, fırça ve boya yayma özellikleri o kadar iyi olur. Fırçayı bir tezgahın kenarına getirin; iyi bir fırça birkaç kıl kaybedebilir, ama kötü bir fırça çok kaybeder. Özellikle dar fırçalarda uzun, konik kıllara sahip bir fırça bulun. Genel bir kural olarak, kıl uzunluğu fırçanın genişliği kadar yaklaşık bir buçuk kat olmalıdır (istisna, genellikle duvar fırçaları olarak adlandırılan daha geniş fırçalar içindir). Örneğin 11/2 inç genişliğinde bir fırçanın yaklaşık 21/4 inç uzunluğunda kıllara sahip olması gerekir. Kıl uzunluğu, köşelere ve kenarlara boyamak için esneklik sağlar. Son olarak, elinize rahatça oturan pürüzsüz, iyi şekilli ahşap veya plastik sapları seçin.

Boya fırçaları çok çeşitli boyut ve tiplerde gelir ve boya rulosunun ulaşamadığı zor noktalar için gereklidir. İşte bazı ana fırça türleri:

  • Duvar. Bu tip en fazla boyayı en çok yüzeye yayar. 4 inç genişliğinde bir fırça iyi bir seçimdir, ancak 31⁄2 ve 3 inç duvar fırçalarının kullanımı daha kolay olabilir.
  • Trim. 2 inç genişliğinde bir döşeme fırçası, duvarları rulo ile boyamadan önce ahşap işleri ve pencerelerin, kapıların ve köşelerin etrafına “kesmek” için idealdir.
  • Kanat. Kanat fırçasının açılı bir kıl ucu vardır. 1-, 11⁄2 veya 2 inç genişliklerde sunulan açılı kanat fırçası, özellikle pencerelerin çevresinde boya yaparken yakın işi kolaylaştırır. Dikkatli kullanıldığında, pencere camlarını korumak için bant kullanma ihtiyacını azaltır.

Duvarlar ve tavanlar gibi geniş, düz yüzey alanları için, boya merdaneleri, bir boya fırçasıyla alacağı sürenin yaklaşık yarısında işi yapmanıza yardımcı olacaktır. Çoğu ressam, döşeme işi ve pencere ve kapıların etrafında fırça kullanır, daha sonra büyük boş alanları doldurmak için silindirlere döner. Düz alanları boyamak için makaralar değişen genişliklerde gelir – 4 ila 18 inç – ancak iç işler için en yaygın iki boyut 7 inç ve 9 inç genişliğindedir.

İç Cephe Duvar veya tavan boyası için tasarlanan boya merdaneleri, bir uzatma kolunu kabul etmek için oyulmuş ve işlenmiş olabilecek plastik veya ahşap saplara sahiptir. Ayrıca, silindir kapağının içine kaymış metal veya plastik bir çerçeveye sahiptirler. İki türden, metal kaburga versiyonu (kuş kafesi veya yaylı metal çerçeve olarak da bilinir) en iyisidir çünkü temizlenmesi daha kolaydır ve silindir kapağının içine yapışması daha az olasıdır.

Satın almanız gereken rulo kapak tipi büyük ölçüde kullanacağınız boya türüne göre belirlenir, ancak hepsi bir tepsiden boya emen ve daha sonra yuvarlandığında serbest bırakan fiber kaplı veya üretan köpük kaplı silindirlerdir. düz bir yüzey. Yuvarlanma eylemi, boyayı rulodan gerçekten çeken bir vakum oluşturur. Kuzu yünü, tiftik, asetat veya poliüretan köpükten yapılmış, çoğu merdane kullanılmaları amaçlanan boya türüyle etiketlenmiştir. Makara kapağınızı uygun şekilde seçin.

Silindir paketi ayrıca silindir kapağının şekerlemesinin veya yığının uzunluğunu da belirleyecektir, bu da 1⁄16 inç ila 11⁄2 inç arasında değişebilir. Pürüzlü yüzeyler için uzun şekerlemeler kullanın; pürüzsüz yüzeyler için kısa olanları seçin. Yığın, silindirin plastik veya karton çerçevesinin üzerinden geçen bir tüpe tutturulur.

Boya tepsileri alüminyum veya plastikten yapılmıştır ve standart 7 inç ve 9 inç versiyonlarında gelir. 9 inç boyutu en popüler olanıdır, çünkü daha sonra 7- veya 9 inçlik bir rulo kullanabilirsiniz. Bazı tepsiler, onları doğrudan bir merdiveye bağlamanızı sağlayan kancalarla birlikte gelir. Tepsiler elbette yıkanabilir ve dayanıklıdır. Ancak temizlemeyi daha da kolaylaştırmak için tek kullanımlık plastik tepsi astarları satın alın veya tepsiyi alüminyum folyo ile hizalayın.

Havasız Boya Püskürtme Makinaları

Evin etrafındaki küçük boyama işleri için, havasız bir sprey ressamı mantıklıdır çünkü satın almak ayrı bir hava kompresörü ve sprey ressamından daha ucuzdur.

Havasız boya püskürtücü, boyayı küçük bir delikten veya delikten ince bir sprey haline gelerek zorlayan küçük bir elektrikli pompa motoru kullanır. Sprey konisinin şekli, işe uygun çeşitli desenler için ayarlanabilir. Tipik havasız püskürtücünün parçaları arasında elektrikli pompa, güç kablosu, sap, açma / kapama tetik anahtarı, boya memesi, sprey kontrolörü ve boya kabı bulunur. Bazı havasız püskürtücüler boyayı bir boya kovasından veya bağlı bir boya kabı yerine bir tüpten çeker.

Düzgün kullanmak için boya tabancasıyla birlikte verilen çalıştırma talimatlarına bakın. Yüksek basınçlı püskürtücüler, daha küçük hidrolik pompalara sahip olanlardan daha tehlikeli olabilir. Püskürtme kablosu takılı değilken, ekli boya kabını çıkarın ve boyayı dökün; bağlı kapları olmayan püskürtücüler tüpü doğrudan boya kutusuna yönlendirir. Püskürtme konisini ve tekniğinizi ayarlamak için hurda ahşap veya başka bir yüzey üzerinde boyama yapın. Düzgün kapsama için kenardan üst üste gelecek şekilde püskürtün. Eşit uygulama için, elinizi bir yay yerine yüzeye paralel olarak hareket ettirin.

Havasız bir boya tabancasının bakımı, boya kuruması için tüm bileşenlerin dikkatlice temizlenmesini gerektirir. Boya memesini iyice temizlemeye özellikle dikkat edin. Boya tabancalarını ve fırçaları en iyi şekilde nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek için boya kutusundaki talimatlara bakın.

İç Cephe Boyaları

Çok çeşitli iç cephe boyaları şaşırtıcı olabilir – ancak bir nedenden dolayı var olurlar. Hile, ilgili kullanımları ve güçlü yönleri hakkında bilgi sahibi olmaktır. Birçok boya arasında böyle farklılıklar olduğu için, her tür hakkında bilmek önemlidir.

Bu sayfanın altındaki önizlemeler sizi her türlü iç cephe boyasını açıklayan makalelere götürecektir. Belirli bir boya için hangi yüzeylerin ideal olduğunu, bunları uygulamak için hangi araçları kullanmanız gerektiğini ve her biri ile ilişkili avantaj ve dezavantajları öğreneceksiniz. Ayrıca, yapmanız gereken iş için doğru miktarı satın alma konusunda talimat alacaksınız.

İç cephe boyalar olası her yüzey için mevcut olmasına rağmen, tüm yüzey boyası diye bir şey yoktur. Yanlış boya bir yüzeye zarar verebilir ve genellikle iyi yapışmaz, bu nedenle nereye ve ne zaman gittiğini önceden bilmek çok önemlidir. Neyse ki, modern boya teknolojisi uygun boyayı seçme riskini büyük ölçüde aldı. “Lateks boyalar” olarak adlandırılan formüller, kir, nem ve günlük aşınma ve yıpranmaya dayanacak şekilde geliştirilmiştir, bu nedenle bu boyalar artık yalnızca düşük trafik alanlarına ayrılmamıştır. Eski yağ bazlı boyalar kadar yıkanabilir ve dayanıklıdır, bu nedenle artık duvarlar için lateks boyalar ve ahşap işleri, pencereler ve kapılar için yağ bazlı emayeler açısından düşünmenize gerek yoktur.

Yine de, iç cephe boya seçiminde – kişisel renk tercihinin yanı sıra – önemli bir faktör parlaktır. Seçtiğiniz kaplama türünden bağımsız olarak, satın aldığınız kaplamanın parlaklığı hem görünümünü hem de dayanıklılığını etkileyecektir. Parlak boyalar en dayanıklı olanlardır çünkü yarı parlak veya düz boyalardan daha fazla reçine içerirler. Reçine, boya kururken sertleşen bir maddedir. Reçine ne kadar fazlaysa yüzey o kadar sert olur.

Sonuç olarak, mutfaklar, banyolar, hizmet odaları, kapılar, pencereler ve süslemeler için parlak boyalar idealdir. Daha az reçine ve azaltılmış yüzey parlaklığına sahip yarı parlak iç cephe boyaları biraz daha az aşınmaya dayanıklıdır, ancak yine de çoğu ahşap işi için uygundur. Son olarak, düz boyalar çoğu iç duvar ve tavan için tercih edilen kaplamalardır, çünkü çok az kötüye kullanılan ve sadece seyrek yıkama gerektiren yüzeyler için çekici, düşük parıltılı bir kaplama sağlarlar.

Bir apartman dairesinde duvarlar nasıl boyanır

Bir apartmanda duvar boyama, duvarları süslemenin en popüler yöntemlerinden biridir. Akrilik, su bazlı ve diğer boyaların kullanılması güzel ve dayanıklı kaplamalar oluşturur. Örneğin, duvarların dekoratif boyanması için, rengin tam tonu ve donukluk derecesi bir bilgisayarda seçilir. Dairede duvarların boyanması, diğer yüzeylerle başarılı bir şekilde birleştirilmesi açısından faydalıdır. Boya herhangi bir yüzeye uygulanabilir- beton, alçı , duvar kâğıdı, alçıpan. Çok çeşitli renkler, minimum finansal maliyetlerle çekici iç mekanlar yaratmanıza olanak tanır.

Gerekli ekipmana sahip, bir layman bile duvarları boyayabilir. Dairede boyama duvarlarının kendine has özellikleri vardır. Örneğin, boya tüm tümsekleri etkileyici hale getirdiğinden, duvarların yüzeyi mükemmel bir şekilde eşit olmalıdır. Duvar kâğıdı yerine odanın duvarlarına boya uygulamak, boya üreticisi tarafından belirtilen talimatların sıkı bir şekilde uygulanmasını gerektirir. Bu makaleyi okuduktan sonra, kendiniz için daha iyi bir sonuca varabilirsiniz: duvar kağıdı veya duvarları boyamak ve uygun kararı vermek.

Dairede duvarları boyamak için hangi renkler

Dairenin duvarlarını boyamak için hangi renk çekici görünecek ve aynı zamanda görsel rahatsızlık yaratmayacak? Bu veya bu rengin seçimi, her şeyden önce, onarımın yapıldığı odanın türüne bağlıdır:

Mutfaktaki duvarları boyamak için ne renk

Mutfak için açık, renkli renkler uygundur, ancak çok parlak değildir. Bir kişinin iştahını uyandıran psikolojik düzeydedir.

Koridordaki veya koridordaki duvarları boyamak için hangi renk

Bu odalar çoğunlukla karanlık, penceresiz olduğu için burada açık renkler uygundur- görsel olarak alanı genişletir.

Yatak odasında duvarları güzelce boyamak nasıl

iC-cephe-boyasi-
iC-cephe-boyasi-

Burada, gözü tahriş etmeyen ve barış getirmeyen yumuşak pastel renkler uygundur.

Çizgili duvarlar nasıl boyanır

Böyle bir efekt oluşturmaya karar verirseniz, aynı renkteki tonları kullanın. Ayrıca, uzmanlar renk uyumu kuralını kullanmanızı önerir:

  • Mavi, sarı, yeşil, kırmızı ve mor ile iyi görünüyor.
  • Sarı yeşil, beyaz ve mavi ile birleştirilir.
  • Yeşil organik olarak sarı, mavi, açık yeşil renkte görünür.
  • Kahverengi- bej, altın, mavi ve beyaz ile.

Dairede duvarlar için boya nasıl seçilir

Yüksek kaliteli duvar dekorasyonu sağlamak için, sentetik bağlayıcılar, tavanlar ve ahşap yüzeyler için- organik olarak kaplama seçmek daha iyidir.

Duvar boyasını seçin

Duvar kâğıdı, ahşap ve taş için hangi boya seçilir

Dairede duvar kağıtları boyanırken, akrilik, lateks ve su dispersiyonu boyalar kullanıldığında, neme ve mekanik hasara karşı dayanıklıdır.

Ahşap yüzeyler için LKM, su itici ve antiseptik özelliklere sahip olmalıdır- su dağılımı, yağ ve akrilik boyalar.

Taş veya tuğladan yapılmış duvarlar en iyi nefes alabilen nefes alabilir boyalarla boyanır: su bazlı, akrilik, lateks.

Boya miktarı nasıl hesaplanır

Bir dairede kendi ellerinizle duvarları boyarken en uygun su bazlı boya nasıl belirlenir? Kapı ve pencere açıklıkları dikkate alınmadan boyanacak yüzey alanını hesaplamak, sonra elde edilen değeri katman sayısı (genellikle iki veya üç) ile çarpmak gerekir. Pratikte biraz daha fazla malzemenin gerekli olabileceğini düşünmek önemlidir, bu nedenle boya küçük bir marjla satın alınmalıdır.

Banyo için bir boya seçin

Hangi parlaklık derecesini seçmelisiniz

Boyanın parlaklık derecesi, odanın görünümünü önemli ölçüde etkileyen bir parametredir. Parlak, yarı parlak, yarı parlak ve mat boyalar arasında ayrım yapın.

Dairede duvarları kendi ellerinizle nasıl boyayabilirsiniz

  1. Fırça- çok renkli kaplamaların tasarımında ve bir desen uygulamak için kullanılır. Avantajları: pürüzlü yüzeylerde bile çalışmanıza izin verir. Dezavantajları: yüksekte çalışırken rahatsız edici, bir vuruşta alanın küçük bir yakalanması.
  2. Rulo- duvarların geniş yüzeylerini boyamak ve cephe işleri için gereklidir. Avantajları: kullanım kolaylığı, uygun fiyat. Dezavantajları: duvarların köşelerinde ve kenarlarında kullanılması imkansızdır.
  3. Boya püskürtücü- kullanımı kolay, hızlı bir şekilde dekoratif bir kaplama yapmanıza izin verir, herhangi bir alanda onunla çalışabilirsiniz. Dezavantajları: şebekenin kullanılabilirliğine, yüksek maliyete bağlıdır.
  4. Sünger- yüzeyi süslemek için kullanılır.

Ayrıca, boyama yaparken, bir maskeleme bandına, bir ıspatulaya, bir boya tepsisine, üçgen bir kazıyıcıya, silikon tabancasına, merdivene ihtiyacınız olabilir.

Bir rulo ile duvarlar nasıl boyanır

Kullanmadan önce, yığını yumuşatmak ve emilimini artırmak için silindiri yüzeyin üzerinde yuvarlayın. Boyaya batırıldıktan sonra, boyanın düzgün bir şekilde uygulanmasını sağlamak için silindiri palet üzerinde yuvarlamanız gerekir.

Emülsiyon boya ile duvarları boyamak için hangi rulo

Bu amaçlar için, doğal kürklü (koyun derisi) silindirler önerilir.

Boyama için duvarların hazırlanması: çalışma prosedürü

  1. Eski boya, sıva veya duvar kağıdını kaldırma. Tipik olarak, eski kaplamanın duvarlardan çıkarılması sıradan bir ıspatula kullanılarak gerçekleştirilir.
  2. Boyama için duvarların hizalanması- bu aşamada çatlaklar, oluklar kapatılır ve diğer yüzey kusurları düzeltilir.
  3. Boyamadan önce astar duvarlar. Bu amaçla derin bir jenerasyon astarı kullanılır. Hazırlanan astar çözeltisi duvara bir püskürtme tabancası, rulo veya fırça ile uygulanır. Yüzeyde leke oluşmamasını sağlamak önemlidir.
  4. Boyama için macun duvarlar. Burada ana malzemeyi düşünmelisiniz. Duvar tuğla ise, macun doğrudan duvara güvenle uygulanabilir. Beton ise- özel bir naylon ağa ihtiyacınız olacaktır.
  5. Mükemmel pürüzsüzlük sağlamak için yüzeyi ince taneli zımpara kağıdı ile bitirin. Bu amaçla 120-150 tane büyüklüğü uygundur. Duvar tamamen kuruduktan sonra boyamaya başlayabilirsiniz.

Duvarları kendi ellerinizle nasıl boyayabilirsiniz

  1. Dairede duvarları boyamaya başlamadan önce, ekli talimatları öğrenmelisiniz. Yüzeyi kuruma süresinin yanı sıra boyayı uygulamaya ne kadar katmanın değerli olduğunu gösterir.
  2. Duvarların kenarlarını ve köşelerini, tüm çevre boyunca bir fırça veya dar bir rulo ile boyayın.
  3. Duvarın üstünden başlayarak, büyük bir boya silindiri ile boya uygulaması. Duvarları iz bırakmadan su bazlı boya ile nasıl boyayabilirim? Temel kural, hareketlerin Latin harf W’ye benzemesi gerektiğidir.
  4. Çalışmayı bitirdikten sonra, silindirin üzerindeki boya kurumaması ve tekrar kullanılabilmesi için bir kova suya yerleştirilmelidir.

Duvara bir desen veya süs uygulamak için, boyama ve kabartma silindirleri için özel şablonlar kullanabilirsiniz. Resmin lekelenmemesi için, yüzeyin tamamen kurumasından önce beklemek gerekir.

Özetlemek

  • Dairede duvarları boyayacak boyayı belirlemek için iç mekânı, dekorasyon malzemesini, odanın fonksiyonel özelliklerini, renkleri birleştirme kurallarını dikkate almak önemlidir.
  • Kaplamanın estetik çekiciliği doğrudan iş kalitesine bağlıdır, bu nedenle sadece iyi bir boya değil, aynı zamanda uygun bir araç da seçmelisiniz.
  • Boyayı uygulamadan önce, duvar buna göre hazırlanmalıdır- kir, astarlanmış, macun ve zımparalanmış olmalıdır.

Duvarı boyamadan önce boyayı ekteki talimatlara göre seyreltin. Lekeleri ve lekeleri önlemek için uzmanların önerilerine uymak önemlidir